Sluttampen

Sista dagen på semestern. Sex och en halv fantastiskt sköna veckor har som vanligt gått alldeles för snabbt. Sista dygnet passade vi på och åkte ut till sommarstugan. I brist på sol- och simväder satte jag igång med ett litet evighetsprojekt istället, det som småningom ska bli en liten terrass av natursten på sydsidan om vår stuga:

I detta första skede blir det bara en smal liten platta att ställa en parkbänk på, men nästa sommar ska jag utvidga den så vi får plats med ett litet bord och några stolar. Ytan är jämnare än den ser ut på bild, vi har valt ut stenar med åtminstone en platt sida och sen skall springorna fyllas med sand och därefter jord som får bli gräs så småningom.

Lämpligare som terrass till en 1700-talsbod än en modern träaltan av impregnerat trä tycker jag!

Samtidigt började jag pussla ihop större stenbumlingar i utrymmet mellan stugan och marken som uppstod när den flyttades och placerades ovanpå moderna betongplintar istället för traditionella kilastenar som man gjorde förr. Lite i taget ska jag sedan arbeta mig runt hela stugan så att det småningom ska likna en gammal stenfot lite mer.

Och mellan varven passade vi på och tog det lugnt. Här har William förevigat oss när vi försökte klämma ihop oss i en tvåsitsig trädgårdsgunga för en eftermiddagslur, något han tyckte var fantastiskt underhållande och fnissade länge åt.

Annonser

1 thought on “Sluttampen”

  1. Ser ut att bli fint men mycket jobb! Själva väntar vi på att få hem våra stenar så att vi kan börja med vårt trädgårdsprojekt med både mur och stengång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s