Compact livingDet är här vi har gömt oss hela sommaren. Tomteboda. En gammal sädesbod från 1700-talet på 3×3 meter som Magnus familj använt som sommarstuga när han var barn. Några år sedan fraktades boden i ett stycke först drygt 100km på ett lastbilsflak och sedan över isen till ön där vi har sommarstugan, och sedan dess har Magnus och jag haft äran att vårda den med stor kärlek.

Boda2Boda1

Lite småjusteringar fick vi göra innan vi flyttade in. Tomteboda hade senast renoverats när det ljuva sjuttiotalet regerade och invändigt var det furu från golv till tak, spetsat med lite knallblåa garderober. Mycket modernt när det begav sig men kanske inte riktigt min och Magnus cup of tea.

Några pytsar målfärg, lite lister och nya handtag på skåpsdörrarna och en hel del lullull kan göra underverk. Nedre våningen efter:

boda8Boda6Boda7

Övre våningen efter:

Boda10Boda11

Övre våningen lever ännu lite vartefter familjen växer så till nästa sommar får vi lösa situationen med att få inklämt en tredje säng på den minimala ytan, för tillfället sover pojkarna skavfötters i samma säng. Compact living när det är som allra bäst.

Annonser

33 thoughts on “Compact living”

 1. Verkligen charmig och mysig liten stuga. Det är helt okej att du gömt dig där, men ännu mera okej om du är tillbaka i bloggvärlden nu.

 2. Åh,vilken förändring! Jätte fint!
  Ja det var verkligen compact living, min mamma med familj bodde i en nästan exakt likadan i ett år medan de byggde sitt hus,men de var bara två vuxna och en två åring.
  Kul att du är tillbaka 🙂

  1. Ja Ms familj var ju två vuxna och fyra barn som mest! Men finns det hjärterum så 🙂 Kul att vara tillbax!

  1. Tack! Förändringen blir verkligen uppenbar när man tagit före och efter bilder, jag är glad att jag håxade ta bilderna innan vi började på!

 3. Oj, det ser verkligen jättemysigt ut! Så otroligt stor skillnad det blev när allt blev vitt istället för furu.
  Blir det väldigt varmt att sova där uppe på sommarnätterna eller?

  1. Ganska varmt nog men inte katastrofalt ändå, vi har korsdrag genom stugan hela tiden så bara ett par nätter på hela sommaren har vi behövt ha på fläkten vi har där.

  1. Eller hur haha 😀 ja jag älskar ju som sagt vitt, men väggarna är med rätt inte vita, dom är ljust ljust grå 😉

 4. Ryyyys för furu från golv till tak, men wow vad tjusigt ni fick det sedan! Vilka underverk lite målfärg kan åstadkomma 😀

 5. Vad tjusigt!!
  Påminner om vår Bisseboda, som vi har på mina föräldrars sommarstuga.
  Tyvärr är vi ju inte där längre..för bor man i egnahemshus med egen havsstrand, så känns villaliv lite onödigt 😉

  Kul att du är tillbaka!!

  1. Jättekul att vara tillbaka igen, och roligt att ha varit saknad! Ja jag förstår att det blir tårta på tårta med egen strand, det blir ju lätt lite dubbelt redan med egnahemshus och stuga så i år skippade jag tex att skaffa sommarblommor till terassen i stan för att inte behöva åka fram och tillbaka för att vattna osv.

Kommentarer inaktiverade.