Sentimentaliteter

Ikväll har jag varit sentimental och lyssnat på en skiva som alltid får ögonen att tåras litegrann för mig. Inte för att musiken i sig är särskillt speciell på nåt vis, utan för att den alltid för mig tillbaka till de tillfällen av betydelse då musiken spelats.

Vid alla mina tre barns födelse har jag haft med samma skiva med lugn musik som lagts i förlossningssalens cd-spelare. Med pojkarna har jag haft så ont att det inte spelats nån musik innan dom varit födda utan skivan har lagts på först när vi lämnats ifred när dom varit ute och vi slappnat av och lärt känna våra nyfödda mirakel. När Lova föddes dansade jag och Magnus sakta till samma musik mellan värkarna efter att vi just kommit in (ja, faktiskt dansade, med Lova fick jag verkligen en drömförlossning, vi dansade mellan värkarna och 25 minuter efter vi kommit in var hon född). Den här låten är först på skivan och kommer därför för evigt för mig förknippas med mina barns födelse.

httpv://www.youtube.com/watch?v=tO4dxvguQDk

Som ett intressant sammanträffande så har det osannolikt nog blivit så att alla mina tre barn fötts i samma förlossningssal på Vasa Centralsjukhus (ja det finns fler än ett där). Så alla mina tre barn har sett dagens ljus i exakt samma rum. Dessutom har jag blivit visad till samma rum OCH samma säng på BB alla tre gångerna! Otroligt osannolikt får man väl säga.

Vad har ni för musik som betyder nåt särskilt för er?

Annonser

2 thoughts on “Sentimentaliteter”

  1. Finns ungdomshittar som ger mig feeling ännu idag, typ ”don’t you want me med Felix” 🙂 Men sen är bl.a.”Vart du än går” förknippad med Linn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s