Modigt mörkt

Ingen lär väl ha missat att min/vår favoritfärg är vit. Så det är knappast långsökt att när säsongen för att måla huset utvändigt närmar sig ligger vitt och ljusgrått nära till hands för oss som eventuella fasadfärger. Men dom som följt med våra husplaner sedan innan byggnadsskedet vet att vi också eventuellt funderar på raka motsatsen, att måla huset riktigt mörkt mörkt grått. Kan låta drastiskt men titta bara hur tjusigt och annorlunda det kan vara:

Bilderna är lånade från willanordic.se, patriciagrayinc.blogspot.com och indecatur.org. Om jag bara vore lite modigare. Jag vet faktiskt inte om jag vågar chansa. Om man tröttnar är det inget litet jobb att måla över en så mörk färg. Och så misstänker jag att grannarna skulle få fnatt. Vi skulle antagligen bli byns mest omtalade fånar, dom inflyttade stadsborna i det SVARTA huset. Så vi grubblar vidare. Säkert vitt/ljusgrått eller modigt mörkt. Jag kommer att vela hela vägen till färgbutiken har jag på känn.

Annonser

15 thoughts on “Modigt mörkt”

  1. Ja i miljön skulle ju rött helt klart passa bäst men det är inte riktigt vår grej med rött hus bara…så jag tvivlar. men man vet aldrig om vi plötsligt fastnar för den traditionella linjen.

 1. vi går ju också i husfärgsfunderingar, tycker det är SÅ svårt. Det känns så avgörande på något sätt. Tänk om färgen känns heeelt fel då sen, orka måla om då? (eller ha råd…) Det där mörkgråa har jag varit in på, mörkgrått sådär lite blåaktigt. svårt att förklara. Inte blått, mera grått. 🙂 Jag vill inte att det ska bli en trist färg heller. Som min sambo brukar säga ”hellre fult än tråkigt”, hehe.

 2. Jag är oxå en mycket vit människa när det gäller inredning, men ett hus skulle jag definitivt måla i mörk grått/svart!!!

 3. det mörka såklart! Its to die for!
  Dessutom är ju vit TRÅKIG 😉 + at på vitt syns alla lerhögar och annat skoj som barnen an få för sej att pynta huset med 🙂

  1. Jo på vitt syns lera iof sig, men på svart syns igen damm, vi bor längs en grusväg, och jag tror det bleknar fort i solen så det kan kräva mycket underhåll. Men vi funderar vidare!

 4. Vi funderade i samma banor. Men eftersom vårt hus står mot en bakgrund av mörk skog så tyckte jag huset skulle försvinna om det blev mörkt. Nu när det är ljust framträder det mycket bättre mot skogen. Men om jag hade ett hus på en öppen åker skulle det nog ha blivit svart eller mörkgrått.

  1. Ja mot en skog skulle jag heller inte måla huset mörkt, men vi är ju som bekant mitt ute på en åker utan ett enda träd 😀

 5. jamen det mörka är ju underbart snyggt! 🙂 Lite smått amerikanskt.. men verkligen snyggt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s